نقش زنان در صنعت ساخت و ساز
نقش زنان در صنعت ساخت و ساز

نقش زنان در صنعت ساخت و ساز

18 اسفند ماه امسال مصادف است با میلاد بانوی بزرگی كه قداست، پاكی و منزلت او در قلب هر انسان روشن‌بینی مهر و عشق مادری را طنین انداز كرده و ارج و نهایت مقامی كه یك زن می‌تواند در تمامی عرصه‌های  آفرینش خالق به ‌آن دست یابد را به او گوشزد می‌كند.
زنان ایران زمین قلبی روشن‌بین دارند و این پیام را به گوش جان درك و حركت رو به جلوی خود را در تمام طول تاریخ داشته‌اند كه ورق‌های تاریخ و حافظه دوردستمان شاهد و گواه این مدعاست.
چون كمی بر پنجه پا بایستیم در افقی نه‌چندان دور زنان ایران را در فریاد مشروطه خواهی، نهضت ملی‌شدن صنعت نفت، انقلاب اسلامی ، حماسه دفاع جانانه از كیان میهن و هزاران عرصه پیشرفت، تحول و افتخار ملی و بین‌المللی همچون ستارگانی درخشان خواهیم دید. زنان ایران هماره تاج افتخار بر سریر ایران عزیز بوده‌اند. كافیست غبار تعصبات جاهلی را با توكل بر بزرگی آن بانوی قدسی با دست صداقت و فداكاری كه شاخص هر بانوی ایرانی است بزداییم.
عرصه صنعت ساختمان كشور ذره‌ای است از قلمرو حضور درخشان بانوان ایرانی و نگاهی اجمالی به حضور زنان در این عرصه می‌تواند گواهی بر مدعای این نوشته باشد.
از این رو بر آن شدیم با تعدادی از بانوانی كه در سمت‌های مدیریتی در این صنعت سرنوشت‌ساز ملی مشغول به فعالیت هستند گفت‌وگویی داشته باشیم كه در پی می‌آید.
مرضیه اكبری
غنچه‌ای زین شاخه ما را زیب دست و دامن است / همتی ای خواهران تا فرصت کوشیدن است / زین چراغ معرفت که‌ امروز اندر دست ماست / شاهراه سعی و اقلیم سعادت روشن است
شعر پروین اعتصامی به مناسبت فارغ التحصیلی اش در جشن فارغ التحصیلی


ضرورت فرهنگ‌سازی برای زنان
شهره سعادتی عضو هیات مدیره شركت «ویستابست» و مدیرعامل شركت «سامان‌وستا» است. وی درباره نقش زنان در صنعت ساختمان ضمن تبریك تولد حضرت فاطمه‌زهرا (س) و روز زن و روز مادر گفت: به نظر من نقش زنان در صنعت ساختمان با هدف برنامه‌ریزی برای اصلاح الگوی مصرف باید جدی گرفته شود. در عین حال برنامه‌ریزی‌ها نباید خارج از واقعیت‌ها باشد كه نتوان آن را اجرا كرد.
مدیرعامل شركت «سامان‌وستا» با اشاره به ضرورت فرهنگ‌سازی مناسب برای زنان گفت: بررسی در حوزه‌های مختلف نشان داده است كه برای تولید در حیطه كالاهای نوین ساختمانی در سال اصلاح‌ الگوی مصرف، باید سلیقه زنان جامعه را به‌سوی تنوع، نوگرایی و توجه دادن به مزیت این كالاها سوق داد. در نتیجه ارایه دانش و اطلاعات لازم در این زمینه به زنان جامعه، انگیزه مصرف كالاهای مفید ساختمانی كه در هزینه‌های خانوار صرفه‌جویی به عمل می‌آورد ایجاد می‌شود و نقش موثر زنان در خانواده را متبلور می‌كند.
سعادتی تصریح كرد: به عنوان یك زن ایرانی كه در زمینه تولید مصالح نوین ساختمانی مشغول به فعالیتم، اعتقاد دارم كه زنان جامعه باید تاثیر صرفه‌جویی را به‌طور ملموس ببینند تا سریع‌تر در جریان اصلاح الگوی مصرف خانه خود وارد شوند.
مدیرعامل شركت «سامان وستا» كه دوشادوش همسرش مشغول فعالیت است در خصوص تاثیر اشتغال زنان بر زندگی آن‌ها نیز گفت: با این ركود اقتصادی حاكم بر كشور، مرد و زن همه در لبه تیغ قرار دارند و كاركردن زنان در كنار مردان نه تنها می‌تواند باری از دوش مردها بردارد بلكه به این وسیله نقش مردان در تربیت فرزندان در منزل پررنگ‌تر خواهد شد.
وی افزود: اگر خانم‌ها در جامعه شاغل باشند، مشكلات آقایان از خستگی گرفته تا تنگنای مالی را درك می‌كنند و این به كاهش اختلافات كمك بزرگی می‌كند.
  سعادتی درباره برخورد مونتاژكاران با یك خانم گفت: شركت «ویستابست» حدود 110 مونتاژكار دارد. چندی پیش تصمیم به برگزاری گردهمایی گرفتیم در  یكی از آن گردهمایی‌ها فقط من خانم بودم. اولش هم خودم و هم آن‌ها كمی معذب بودیم اما به تدریج رودربایستی‌های معمول كنار رفت و راحت به بحث پرداختند.
عضو هیات مدیره شركت «ویستابست» به نقش مطبوعات در آگاه‌سازی جامعه اشاره كرد و گفت: من سهم مطبوعات را در زمینه اطلاع‌رسانی به زنان جامعه كه نقش بسزایی در اصلاح الگوی مصرف خانواده دارند بسیار پررنگ می‌دانم و از نشریه «ساخت‌وساز» كه از پرخواننده‌ترین و مهم‌ترین نشریات در حوزه ساخت‌وساز در ایران است به‌خاطر برنامه‌ریزی و توجه هوشمندانه به این مقوله سپاسگزاری می‌كنم.


دقت و جدیت خانم‌ها در اجرای كار
افسانه موسوی مدیرفروش دپارتمان پروفیل گروه صنعتی «همارشتن» نیز در گفت‌وگو با «ساخت‌وساز» درباره نقش زنان در صنعت ساختمان گفت: چون صنعت ساختمان آمیزه‌ای از صنعت و هنر است لذا با توجه به ذاتی بودن دیدگاه‌ هنری در خانم‌ها از یك‌سو و داشتن دقت و جدیت در انجام امور محوله از سوی دیگر می‌توان تلفیق مطلوب از صنعت و هنر در این بخش ایجاد نمود.
 وی افزود: طبق آمارهای رسمی حضور بیشتر داوطلبان خانم در رشته‌های معماری دلیل بر این مدعا می‌باشد.
این مدیر ارشد شركت همارشتن اظهار داشت: به تجربه اثبات شده است در محیط‌های كاری به‌ظاهر مردانه حضور خانم‌های تحصیل‌كرده و متخصص می‌تواند فضاهای مطلوب‌تری را از جهت كسب و كار ایجاد نماید.
موسوی در مورد عدم اعتماد نسبی آقایان به همكاری با خانم‌ها دربخش صنعت گفت: شاید در سه دهه قبل امكان همكاری موثرتری در این زمینه كم بود اما با حضور بانوان فارغ‌التحصیل دانشگاه‌های داخل و خارج و مرتبط با صنعت، امروز در كلیه بخش‌های اقتصادی و صنعتی حضور زنان بسیار پررنگ و چشمگیر است و بنا به اظهارات آقایان همكار در بخش‌های گوناگون همكاری مثبت بانوان شاغل و متخصص نسبت به مشابه آقا با سهولت و نتایج بهتری انجام می‌گیرد.


سقف شیشه‌ای مانع رسیدن زنان به پست‌های بالا
سیمین ساكی مدیر دفتر ایران شركت «وینك‌هاوس» ضمن تبریك روز زن و روز مادر گفت: در حول تاریخ، زنان ایرانی 3 روز را به نام روز زن گرامی می‌دارند:
پنجم اسفند روز گرامیداشت زن در ایران باستان، 20 جمادی‌الثانی تولد حضرت فاطمه (س) و 17 اسفند روز جهانی زن.
وی افزود: روز زن در واقع مسایل اجتماعی، حقوقی و مدنی زنان است كه از دیرباز در جوامع سنتی مردسالار یك چالش بوده است.
ساكی گفت: بنده شخصاً به هر زنی كه به موفقیت و پیشرفتی در زندگی كاری  خود می‌رسد با تحسین وصف‌ناشدنی نگاه می‌كنم چرا كه مطمئن هستم تلاش و زحمتی بیشتر از جنس مخالف برای خود متحمل شده تا به جایگاه كنونی رسیده است.
وی درباره علت موفقیت زن‌ها در كار خود گفت: خصوصیاتی مانند وفاداری، پشتكار، دقت، به نتیجه رساندن كارها تا مرحله آخر، عدم توقع نامتناسب با وظایفشان، نظم بیشتر و دست آخر، احتمال بالاتر ماندگاری‌شان در سیستم علل اصلی موفقیت‌های كسب شده
توسط خانم‌هاست.
مدیر دفتر ایران شركت «وینك‌هاوس» اظهار داشت: به نظر من در صنعت، با توجه به آمار و ارقام و با همه تحولات فرآیند توسعه دو دهه اخیر كشور، وضعیت شغلی زنان تنها نشانگر ارتقای كمابیش از شغل‌های پایین به شغل‌های میانی است و در سطوح مشاغل مدیریتی، روند افزایش زنان مدیر با كندی و آهستگی بسیاری همراه است.
وی افزود: دستاوردهای تحقیقاتی سراسر دنیا حاكی از این است كه وجود سقف شیشه‌ای زنان را از رسیدن به پست‌های مدیریتی به ویژه در رده بالا باز می‌دارد.
ساكی گفت: مدیریت به‌طور سنتی حوزه‌ای مردانه قلمداد می‌شود و در موارد متعددی كاركنان ـ به ویژه مردان ـ تمایلی به كار كردن با مدیر زن ندارند. شاید مجموعه‌ای از این عوامل درونی و بیرونی باشد كه كسب هویت را عمدتاً در چارچوب نقش‌های سنتی قرار می‌دهد كه مانعی در اشتغال زنان به‌ویژه در حوزه‌های اصطلاحاً مردانه می‌شود.
ساكی اظهار داشت: آمار مشاركت 34 درصدی زنان در بخش صنعت نشان می‌دهد كه این بخش دیگر هویتی كاملا مردانه ندارد.
وی خاطر نشان كرد: امید است در یك رقابت سالم و با امكانات برابر زنان از میدان رقابت برنده بیرون آیند.


با پیشرفت جامعه تفاوت زن و مرد از بین رفته است
مامك ناطقی مدیر روابط عمومی و تبلیغات صنایع الكتریك البرز درباره نقش زنان ایرانی در صنعت گفت: با پیشرفت‌های مشهود جامعه ما، تفاوت زیاد پیشین بین زن‌ها و مردان در محیط‌های كاری از بین رفته است و خانم‌های شاغل بعضا به رده‌های بالای شركت‌ها رسیده‌اند.
وی افزود: خانم‌های ایرانی به تدریج درحال پیشرفت هستند و بنده به حضور در جمع آن‌ها به خود می‌بالم.
ناطقی اظهار داشت: توانایی خانم‌ها بسیار زیاد است طبیعی است كه در محیطی مردانه استفاده زیادی از آن نشود. هر چند در بسیاری از شركت‌ها بخش‌های مهم به زن‌ها سپرده شده است.
مدیر روابط عمومی و تبلیغات صنایع الكتریك البرز درباره تاثیر اشتغال زنان بر زندگی آن‌ها نیز گفت: حضور زنان در جامعه باعث تغییر نقش‌ها در كانون خانواده شده است و تقسیم كار و همكاری مردها در خانه را افزایش می‌دهد.



زنان پرقدرت وارد صنعت ساختمان شدند
شركت «پارسیان سامانه آریا» از شركت‌های تازه تاسیس در زمینه ساخت كانكس، كاراوان و ساختمان پیش‌ساخته است كه با این وجود توانسته موفقیت‌های زیادی در این زمینه كسب كند. این شركت توسط دو خانم مدیریت و هدایت می‌شود: كتی برازنده به عنوان رییس هیات مدیره و شیوا فلاح به عنوان مدیرعامل.
برازنده در خصوص نقش زنان در صنعت ساختمان اظهار داشت: خانم‌ها ناگهان آن قدر قوی وارد صنعت ساختمان شدند و بلافاصله به مشاغل بالا دست یافتند كه آقایان هنوز كاملاً قادر به درك آن نیستند.
وی افزود: از سوی دیگر به دلیل ریزبینی، دقت‌نظر و ظرافت‌های خانم‌ها در طراحی، معماری و عمران كه مرتبط با صنعت ساختمان است بسیار خوب درخشیدند و هم‌ اكنون نقش فعالی را در جامعه ساختمانی ایفا می‌كنند.
رییس هیات مدیره شركت «پارسیان سامانه آریا» تاكید كرد: خانم‌ها به دنبال دگرگونی و ایجاد تحول در صنعت ساختمان هستند كه به نظر می‌رسد توان انجام آن را دارند و نكته مهم، اهمیت حمایت از الگوی صحیح مصرف انرژی در این صنعت است.
فلاح مدیرعامل این شركت نیز در این باره گفت: با وجودی كه به نظر می‌رسد «ساختمان» یك كار خشن و مردانه است اما خانم‌ها نشان دادند كه در آن می‌توانند موفق باشند.
 وی افزود: زنان ریزبین و دقیقند و كارآیی آن‌ها بالاست به همین جهت به جایگاه و موفقیت‌های بزرگی در صنعت ساختمان رسیده‌اند.
فلاح درباره مشكلاتی كه اشتغال برای خانم‌ها ایجاد می‌كند تصریح كرد: تا وقتی مسایل درك شود و سعی در جبران كمبودها باشد مشكل پیش نمی‌آید. هرچند كارهای مدیریتی زمان بالایی می‌گیرد و خانم‌‌ها مجبورند تلاش بیشتری برای انجام فعالیت‌های روزمره زندگی داشته باشند.
برازنده درباره نخستین تجربیات خود در این كار تاكید كرد: برای پرسنل تولید تابع سیستم راهبردی توسط یك خانم در ابتدا قدری غیرقابل هضم بود. اما با گذشت زمان با احساس امنیت شغلی و حفظ حقوق كارگری به آسانی پیرو شیوه مدیریتی مجموعه قرار گرفتند و در حال حاضر با دید وسیع و اطمینان خاطر به فعالیت ادامه می‌دهند.
فلاح نیز در این خصوص گفت: اوایل جلب‌نظر مشتریان و اعتماد لازم به مجموعه قدری دشوار بود اما وفای به عهد و ارایه تولید بهینه دیدگاه افراد مورد نظر را كاملا تغییر داد.
برازنده در پایان اضافه كرد: سیاست این مجموعه تولیدی مبنی بر محصول قابل ارایه جهت صادرات و رقابت با تولیدات مشابه خارجی و مطرح كردن كشور عزیزمان در این صنعت است.


كار صادقانه زنان را به مدیریت رساند
طاهره عقیلی و گیتا كریمی مدیر فروش و مدیر صادرات شركت «پارس مشعل» هستند.
عقیلی درباره نقش زنان در صنعت گفت: به دلیل مسایل عقیدتی، اجتماعی و فرهنگی حضور زنان در جامعه تا 20 سال پیش خیلی پررنگ نبود اما با تغییرات فرهنگی جامعه و توانایی‌هایی كه زنان در خودشان نشان دادند، زمینه فعالیت هرچه بیشتر آن‌ها در جامعه فراهم شد.
وی افزود: البته به دلیل جو مردانه حاكم بر صنعت حضور زنان در فعالیت‌های عمومی، بهداشتی، آموزشی و فرهنگی بیشتر است اما زنان كه وارد عرصه صنعت شده‌اند به دلیل كار صادقانه، جدی، پیگیر و سالم به پست‌های مدیریتی رسیدند.
عقیلی گفت: جایگاه زنان به دلیل سعی و تلاش آن‌ها است. مدیرانی كه آن‌ها را باور كرده و به آن‌ها اجازه رشد داده‌اند.
كریمی نیز با بیان‌ این‌كه زنان شاغل باید فرزندان خود را با دید معطوف به تولید تربیت كنند گفت: زنان شاغل نه تنها با كار خود می‌توانند در جامعه تاثیر بگذارند بلكه با تربیت فرزندان خود با دید تولید نه دید مصرف بر آینده جامعه نیز موثر باشند.

جمعه, 18 اسفند 1396
اشتراک گذاری :

تعداد نظرات : 0

ثبت نظر
داربستان

خدمات دهندگات داربست

پیشنهاد داربستان
نمایش همه
داربست ارزان فوری
7533
تهران
داربست فلزی شکوری
1344
البرز
داربست فلزی شکوری

انجام کلیه امور داربست در اسرع وقت

داربست فلزی صفائی
727
مرکزی
داربست فلزی صفائی

اجاره و نصب داربست اراک و حومه

داربست فلزی میلاد
867
اصفهان
داربست فلزی میلاد

داربست فلزی میلاد در کاشان

داربست فلزی وطن دوست
5768
خراسان رضوی
داربست فلزی وطن دوست

داربست فلزی وطن دوست عضو رسمی اتحادیه در مشهد آماده خدمت رسانی به همشهریان محترم می باشد.نصب داربست فلزي در همه ي مناطق شهر مشهد در سريعترين زمان ممكن شما مي توانيد در انواع پروژه هاي ساختماني همچون نصب داربست برج ها و ساختمان ها، زيربتن و نصب كفراژ با ما تماس گرفته و از خدمات ما بهره مند شويد.

صنعت ساختمان و داربست
2202
تهران
صنعت ساختمان و داربست

خدمات داربست در سراسر کشور داربست های سنتی مجری مونتاژ داربست های شرکت تسکو (زود بست) چهارپایه های داربستی