صنعت ساختمان دوباره جان می گیرد
صنعت ساختمان دوباره جان می گیرد

 

به گزارش داربستان و به نقل از  پایگاه خبری شهر فردا، بازار ساخت و ساز مسکن در سال‌های گذشته یکی از پررونق‌ترین بازارها محسوب می‌شد اما با وجود رکود چندین ساله حاکم بر آن شاهد کسادی در ساخت و ساز مسکن و به علاوه خالی ماندن بسیاری از واحدهای ساخته شده در سطح شهرهای کشور هستیم.
 
اصفهان هم این روزها شرایط خوبی در صنعت ساخت ‌و ‌ساز مسکن ندارد و سایه رکود همچنان بر سر این بخش سنگینی می کند و فعالیت در این حوزه به کمترین میزان خود رسیده است.
 
دست اندرکاران بازار مسکن معتقدند افزایش کارگاه های ساختمانی به معنی خروج بازار از رکود نیست و در عین حال به اذعان مسئولان، آنچه به تدریج رونق خواهد گرفت، بازار مسکن مصرفی است، نه دلالی!
 
در چند سال اخیر رشد خانه‌های نوساز با کیفیت پایین و همچنین گران بودن قیمت خانه باعث شده که مردم اصفهان به سمت خانه های رهنی بروند و خرید مسکن برای پنجمین سال در رکود به سر برد.
 
بازار ساخت سال‌هاست دیگر رونق ندارد و هر کسی سرمایه خود را برای کسب سود به این بازار آورده ضرر کرده زیرا با وجود اتمام واحدهای مسکونی هنوز مشتری برای این واحدها وجود ندارد و یا به تعبیری باید گفت مردم توانایی خرید مسکن را ندارند.
 
کاهش قدرت خرید مردم و رکود در بازار مسکن در کنار هم موجب شده تا واحدهای نیمه ساخته فراوانی در محله های مختلف شهر اصفهان وجود داشته باشد که نه سرمایه گذاران معماران توان مالی برای اتمام ساختمان ها را دارند و نه مردم قدرت خرید این واحدها را.
 
علیرغم اینکه در چند سال گذشته بازار پیش فروش مسکن رونق بسیار زیادی داشت ولی در حال حاضر هیچ واحدی حتی در بهترین نقطه شهر مشتری برای فروش ندارد و بیشتر واحدهای ساخته شده، خالی از سکنه هستند.
 
بیشتر سرمایه گذاران ساخت و ساز مسکن به قدری از رونق این بازار ناامید شده‌اند که حاضرند تنها سرمایه اولیه خود را از این بازار بدست آورده و سپس آن را رها کنند تا بیشتر از این متضرر نشوند.
 
در حال حاضر اوضاع خرید مسکن به حدی خراب است که باید در حاشیه شهر اصفهان تن به خرید خانه هایی داد که اگر چه نوساز هستند اما تازگی آن یک سال هم دوام نخواهد آورد و برای خرید همین خانه ها هم باید هزینه های هنگفتی پرداخت.
 
امسال با تصویب شورای شهر اصفهان، بسته تشویقی ساخت و ساز باز هم در اختیار شهروندان قرار می گیرد تا صنعت ساخت و ساز رونق بگیرد.
 
شهرداری اصفهان در راستای رونق بخشی صنعت ساخت و ساز و اقتصاد شهر به عنوان یکی از عناصر تعیین کننده قیمت در این صنعت، در همراهی با سیاست های کلان دولت، مطابق مصوبه شماره ۲۸/۹۶/۲۲۹۲ مورخ ۹۶/۰۸/۰۸ شورای اسلامی شهر اصفهان، تصمیم به اهدا بخشی از ارزش افزوده تجاری و تراکم مسکونی و پرونده های دارای بدهی مربوط به آراء کمیسیون ماده صد گرفت.
 
این بسته تشویقی در سه دوره زمانیِ ۲۹ آبان لغایت ۳۰ آذر، اول دی ماه تا آخر ۱۵ بهمن ماه و از ۱۶ بهمن ماه لغایت ۲۸ اسفند ماه ارایه می شود.
 
متقاضیان پروانه های ساختمانی بر اساس این سه دوره زمانی مشمول اهدا بخشی از ارزش افزوده تجاری و تراکم مسکونی به ترتیب به ۱۵ درصد، ۱۰ درصد و ۵ درصد خواهند شد که در صورت پرداخت نقدی به ترتیب ۳۵درصد، ۳۰درصد و ۲۵ درصد خواهد بود.
 
دستورالعمل این مصوبه از طرف شهردار به مدیران مناطق ۱۵گانه شهرداری اصفهان ابلاغ شده است.
 
شهرداری اصفهان همچنین وظیفه خود می داند که تمام تلاش خود را در راستای توسعه متوازن شهر انجام دهد و در همین راستا اقدام به ارائه تخفیف ۷۰درصدی در محدوده بافت فرسوده شهر کرده است.
 
دولت باید ضوابط تشویقی در نظر بگیرد
 
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان در گفتگو با خبرنگار ایمنا ضمن تایید تداوم رکود در بازار ساخت و ساز، می گوید: تعداد پروانه های صادر شده از ابتدای سال جاری تا پایان آبان ماه ۲۳۰۰ پروانه و متراژ پروانه های صادر شده ۲ میلیون مترمربع بوده است که در مجموع امسال شاهد کاهش ۱۰ درصدی متراژ پروانه های صادر شده نسبت به مدت مشابه سال گذشته بوده ایم.
 
سید جمال الدین صمصام شریعت اظهار می کند: مناطق ۱، ۵، ۷، ۱۰، ۱۳ و ۱۴ شهرداری اصفهان نسبت مدت مشابه سال گذشته متراژ بیشتری پروانه صادر کرده اند.
 
وی تصریح می کند: با توجه به اینکه شورای اسلامی شهر لایحه شهرداری را مبنی بر ارایه بسته تشویقی تأیید و تصویب کرده است، می تواند تا حدودی در رونق صنعت ساخت و ساز تأثیر گذار باشد اما این کار نیاز به مساعدت دولت هم دارد.
 
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان در خصوص ماده ۷۷ قانون مالیات‌های مستقیم و اخذ ۱۰ درصد مالیات از انبوه‌سازان، تاکید می کند: اگر می خواهیم از رکود ساخت و ساز خارج شویم باید مالیات بر عملکرد سازندگان که حدود یکسال پیش تصویب شده و در این شرایط باعث ایجاد عدم رغبت برای سرمایه گذاری در ساخت و ساز شده است، توسط دولت بررسی و مرتفع شود.
 
وی ارایه تسهیلات برای متقاضیان مسکن بابهره کم و اقساط طولانی را نیز بسیار مؤثر می داند به خصوص برای افرادی که قصد سرمایه گذاری در بافت های فرسوده را دارند.
 
صمصام شریعت با بیان اینکه بسته تشویقی ساخت و ساز می تواند جانی دوباره به صنعت ساختمان بدهد اما مکمل آن باید کمک های دولت برای مردم و سرمایه گذاران باشد، می گوید: سیاست های جدید و اتخاذ راهبردهایی که ایجاد رغبت برای سرمایه گذاران در امر ساخت و ساز کند، تأثیر زیادی در صنعت ساخت و ساز خواهد داشت چرا که در غیر این صورت در آینده با عدم توازن عرضه و تقاضا که می تواند ایجاد تنش در بازار مسکن کند و در قیمت ها مؤثر باشد، مواجه می شویم.
 
وی ابراز امیدواری می کند دولت در زمینه خروج ساخت و ساز و مسکن از رکود اقداماتی انجام دهد که در این راستا می تواند ضوابط تشویقی در نظر بگیرد.
 
مالیات ۱۰ درصدی نمکی بر زخم بازار مسکن!
 
اگر بازار مسکن رونق پیدا کند، می‌تواند مشاغل بسیاری را سرو سامان دهد چرا که رونق بازار مسکن و ساخت و ساز، رونق اقتصادی به دنبال دارد، اما شروع دریافت مالیات ۱۰ درصدی از انبوه سازان در شرایط فعلی منجر به تشدید رکود در این بازار می‌شود.
 
رییس اتحادیه مشاوران املاک اصفهان با اشاره به ماده ۷۷ قانون مالیات‌های مستقیم و اخذ ۱۰ درصد مالیات از انبوه‌سازان، اظهار می کند: اجرای این قانون در شرایط رکود بازار مسکن نتیجه خوبی نخواهد داشت، زیرا ناخواسته ۱۰ درصد به هزینه‌های ساخت و ساز اضافه می‌شود.
 
رسول جهانگیری ادامه می دهد: در حال حاضر دولت به صورت یکباره بر ارزش افزوده‌ بخش ساخت و ساز ۱۰ درصد مالیات وضع کرده و این درصد هزینه‌ای است که به مصرف کننده تحمیل می‌شود و بخش ساخت و ساز را دچار شوک می‌کند.
 
وی اضافه می کند: وقتی ساختمانی به قصد فروش ساخته می‌شود و  قرار است ۱۰ درصد ارزش افزوده‌ای که ایجاد شده است را سازنده پرداخت کند، این هزینه خود به خود از جیب مصرف کننده می‌رود و اگر از جیب مصرف کننده هم نباشد به هزینه‌های سازنده تحمیل خواهد شد که تحمیل هزینه جدید بر دیگر هزینه‌های سازنده عملا بر ساخت و ساز تاثیر می‌گذارد.
 
رییس اتحادیه مشاوران املاک اصفهان معتقد است دولت باید سیاست‌ها و سیستم‌های تکمیلی و تشویقی برای رونق بازار مسکن ایجاد کند.
 
بازار مسکن فقط با حرکت دولت تکان خواهد خورد!
 
بالتبع اوضاع مسکن کشور، وضعیت در اصفهان نیز نامناسب است، در مبادی مؤثر در بخش ساختمان و مسکن باید حرکت های انقلابی انجام شود تا بازار مسکن و صنعت ساخت و ساز تکانی بخورد.
 
دبیر انجمن انبوه سازان مسکن استان اصفهان نیز در گفتگو با خبرنگار ایمنا اظهار می کند: علیرغم ایجاد بسته های تشویقی از سوی شهرداری اصفهان به منظور رونق ساخت و ساز، متأسفانه راهکاری از سوی دولت برای رونق بخشی این صنعت شاهد نبوده ایم؛ نه وام و نه هیچ اقدام دیگری انجام نشده است.
 
احمد تولا معتقد است بسته های تشویقی تنهامُسکنی موقت به شمار می رود اما بازار مسکن فقط با حرکت دولت تکان خواهد خورد؛ بنابراین دولت باید اراده و احساس نیاز کند که در بازار مسکن باید تحرک ایجاد شود.
 
وی تصریح می کند: استدلال مدیران دولتی این است که با توجه به وجود بیش از ۳ میلیون واحد مسکونی خالی در شهرها مختلف کشور، نیازی به مسکن جدید نداریم، جالبتر اینکه بیشترین آمار را مربوط به تهران، استان های شمالی و مشهد می دانند؛ بنابراین اگر قرار است در این استان ها تعداد واحد خالی زیادی داشته باشیم بر می گردد به اینکه افراد و سازمان های زیادی که بیشتر آنها خصولتی هستند، در این استان ها اقدام به خرید واحد های مسکونی می کنند تا در طول سال یکی دوبار مدیران آنها از این واحدها استفاده کنند و البته در بسیاری از ماه های سال خالی از سکنه هستند.
 
دبیر انجمن انبوه سازان مسکن استان اصفهان اظهار می کند: قبول داریم تعدادی واحد های مسکونی خالی است اما این دلیل به این باور نیست که گفته شود نیازی به ساخت مسکن برای اقشار متوسط و کم در آمد وجود ندارد زیرا نیاز های زیادی در بخش مسکن احساس می شود.
 
وی با اشاره به اینکه تعدادی از واحد های مسکونی خالی مربوط به مسکن های مهر است که در نقاطی مثل شهر مجلسی  و فولادشهر ساخته شده که به دلیل فقدان زیرساخت ها امکان اسکان وجود ندارد، اضافه می کند: همه شاهد بودند که واحدهای مسکن مهر بهارستان به سرعت فروش رفت، این بدان معناست که نیاز به مسکن وجود دارد اما باید شرایط خوبی هم برقرار شود چرا که نمی توان تصور کرد محل کار فردی در اصفهان و محل زندگی او در شهر مجلسی باشد.
 
تولا توضیح می دهد که طی ۵۰ سال گذشته توان و پتانسیل انباشته ای در بخش تولید ساختمان ایجاد شده اما در حال حاضر متأسفانه تعداد زیادی کارگر و استادکار ماهر بیکار هستند و کارخانجات تولید مصالح ساختمانی یا در حال ورشکستگی هستند یا ورشکست شده اند.
 
دبیر انجمن انبوه سازان مسکن استان اصفهان متولی اصلی ساخت و ساز را  بخش دولتی که همان وزارت راه و شهرسازی است را می داند و می گوید: وقتی می گوییم وزارت راه و شهرسازی یعنی شهرسازی جزوی از وظایف این وزارتخانه است، بنابراین شهرسازی باید مد نظر دولت باشد اما این در حالی است که بخش دوم این وزارتخانه یعنی شهرسازی به حال خود رها شده است.
 
کارشناسان اقتصاد مسکن معتقدند قیمت خانه‌های ساخته شده بالاتر از توان مالی بخش وسیعی از متقاضیان مسکن است و به همین دلیل این ساخت و ساز بازار مسکن را از رکود خارج نکرده است.
منبع : http://shahrefarda.ir/

جمعه, 24 آذر 1396
اشتراک گذاری :

تعداد نظرات : 0

ثبت نظر
داربستان

خدمات دهندگات داربست

پیشنهاد داربستان
نمایش همه
داربست ارزان فوری
7522
تهران
داربست فلزی شکوری
1341
البرز
داربست فلزی شکوری

انجام کلیه امور داربست در اسرع وقت

داربست فلزی صفائی
724
مرکزی
داربست فلزی صفائی

اجاره و نصب داربست اراک و حومه

داربست فلزی میلاد
860
اصفهان
داربست فلزی میلاد

داربست فلزی میلاد در کاشان

داربست فلزی وطن دوست
5757
خراسان رضوی
داربست فلزی وطن دوست

داربست فلزی وطن دوست عضو رسمی اتحادیه در مشهد آماده خدمت رسانی به همشهریان محترم می باشد.نصب داربست فلزي در همه ي مناطق شهر مشهد در سريعترين زمان ممكن شما مي توانيد در انواع پروژه هاي ساختماني همچون نصب داربست برج ها و ساختمان ها، زيربتن و نصب كفراژ با ما تماس گرفته و از خدمات ما بهره مند شويد.

صنعت ساختمان و داربست
2193
تهران
صنعت ساختمان و داربست

خدمات داربست در سراسر کشور داربست های سنتی مجری مونتاژ داربست های شرکت تسکو (زود بست) چهارپایه های داربستی